Google updates

Herstellen van google updates in 2021

Google maakt dagelijks aanpassingen aan het zoek algoritme. Jaarlijks maakt Google een aantal grote aanpassingen bekend. Deze updates brengen significante veranderingen aan in Google’s core algoritme, met grote gevolgen voor websites in de organische zoekresultaten. Als jouw website minder bezoekers heeft, op het moment van een update, is de kans groot dat dit negatieve gevolgen zijn van een update. Google vind andere webpagina’s belangrijker. Dit kan heel frustrerend zijn. Belangrijk is om de oorzaak te vinden, zodat er gewerkt kan worden aan herstel of verbetering.

Google’s Page Experience update 2021

Juni 2021 heeft Google een nieuwe belangrijke core update uitgevoerd. De performance update van Google is gericht op de User Experience (UX) van gebruikers op websites. Ook is aangekondigd dat Google rond dezelfde datum zal switchen naar de nieuwe mobiele index. Desktop only websites verdwijnen steeds meer uit de index. Lees meer hierover op Semrush. Zorg dat je goed voorbereid bent. Besteed veel aandacht aan het verbeteren van UX met behulp van SEO en webdesign.

December 2020 Google core update

Google’s December 2020 core update was een update, met grote gevolgen in zoekresultaten van Google. De update is uitgerold gedurende eerste twee weken van december. Veel websites zijn significante posities verloren, waarbij andere juist floreren. Lees meer over deze december core update op Semrush.

FAQ over updates.

Vragen en antwoorden

Google updates zijn wijzigingen in het zoek algoritme van Google. Hiermee wil Google haar gebruikers betere zoekresultaten aanbieden, die beter aansluiten op de zoekintentie. Veiligheid en betrouwbaarheid van websites spelen ook een belangrijke rol bij updates, vooral als het gaat om websites in de medische, financiële en politieke branche.

Dagelijks zijn er kleine updates. Jaarlijks zijn er enkele grote core updates. Dit zijn updates met grote gevolgen voor websites in de zoekresultaten van Google.

Je moet de oorzaak achterhalen en inhoudelijk meer weten over de betreffende update. Ik kan je helpen met analyse en herstel van de website. Stuur me een bericht en ik bel je zo snel mogelijk terug.

Als je niet voorbereid bent en afhankelijke bent van Google, zijn zorgen op de juiste plaats. Neem vrijblijvend contact met me op voor een gratis adviesgesprek.